تبلیغات
زنبور عسل و فرآورده های آن - گرده افشانی زنبورعسل (56)
شنبه 27 آذر 1389

گرده افشانی زنبورعسل (56)

   نوشته شده توسط: مصطفی نجفی    نوع مطلب :زنبور عسل ،

اهمیت اقتصادی گرده افشانی (2)

برای اینکه زنبوردار همواره موقعیت خود را حفظ کند و احترام تولید کنندگان محصولات زراعی و باغی را به سوی خود جلب کند و باعث پشتیبانی کردن آنها از او شود ، لازم است همیشه خدمات گرده افشانی خوب و در سطح استانداردی ارایه دهد . کندوها به اندازه کافی قوی بوده و به موقع به مزرعه برده شوند و به موقع از آنجا خارج شوند . همچنین به طور کامل در مزارع توزیع شوند تا عمل گرده افشانی بسته به فصل

سال به خوبی انجام شود . زنبورداران باید در حد نیاز در مورد گرده افشانی اطلاعات خوبی کسب کنند و با نحوه مدیریت کندوها برای رفع این نیاز آشنا شوند . ایجاد کندوی قوی مخصوصاً برای گرده افشانی در اوایل فصل یک مشکل عمده است . ظاهراً تغذیه زمستانه با گرده گل برای این منظور مفید است و می توان مقدار زیادی گرده برای مصرف زمستانه کندو نگهداری نمود .

جمعیت در حال توسعه جهان تصویر نحوه استفاده از زمین را نیز تغییر می دهد و این امر شدیداً روی صنعت زنبورداری نیز اثر می گذارد . زمین های زیر کشت محصولات زراعی و باغی مختلف که محل مناسب تولید عسل می باشند دائماً برای احداث کارخانه ، خانه و خیابان تغییر کاربری داده و از این محیط ها دیگر نمی توان برای زنبورداری استفاده کرد و یا به سختی قابل استفاده می باشند . به این ترتیب کشت وسیع تک محصولی(اعم از زراعی یا باغی) مثل درختان میوه ، ذرت ، سویا و گندم برای تولید مخصوصاً تولید زیاد ، یک منبع دائمی از شهد و گرده را تأمین نمی کند . با این وجود برای افزایش محصول در اغلب گیاهان باید در زمان شکوفه کردن از تعداد زیادی کندو استفاده شود . مشکلات زیادی بر سر راه زنبورداری تجاری وجود دارد ، برای حفظ بلند مدت صنعت گرده افشانی باید به حفظ تنها عامل گرده افشانی یعنی زنبور اندیشید .

 

منبع : دوستان عسل ساز و نقش آنها در گرده افشانی نوشته دکتر جعفر محمدی

 


برچسب ها: گرده افشانی ،

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.